Hoogveld
Thuiskomen in het groen

U vindt nieuwbouwproject Hoogveld op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Genstberg. Een toplocatie! Ideaal voor levensgenieters die na de drukte van een werkdag, of na een veeleisende carrière, kiezen voor ongedwongen samenleven in een aangename buurt. De residentie bestaat uit 12 energiezuinige appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en 6 comfortabele eengezinswoningen met elk 2 verdiepingen, 4 slaapkamers en een eigen tuin. Gezelligheid, licht en interactie vormen het uitgangspunt van de architectuur. De commerciële ruimte neemt ca. 418 m² in beslag, eventueel op te splitsen in kleinere units.

Duurzaam samenleven

Beleving staat centraal in dit project. De architectuur is zo opgevat dat het complex mooi opgaat in de natuur rondom. De woningen zijn ontworpen met bijzondere aandacht voor het comfort van de bewoners en respect voor de omgeving. Residentie Hoogveld biedt alle gewenste privacy. Tegelijk ligt het accent op samen buiten leven en genieten van de gemeenschappelijke tuin.

Residentie Hoogveld zoekt gelijkgestemde bewoners met een hart voor het milieu. Thuiskomen in ’t groen betekent niet enkel bomen in de tuin. Het gaat hier om ecologisch verantwoord samenleven, om groenbehoud en aandacht voor waterhuishouding. Een bijzonder concept met voldoende privacy, maar extra focus op gezamenlijk buiten zijn. Met gedeeld gebruik van tuingereedschap bijvoorbeeld, terwijl de kinderen samen spelen. Een verhoogd gemeenschapsgevoel dankzij open communicatie en goeie afspraken.

Respect voor de omgeving

Respect voor de omgeving geldt voor Custombuild als de belangrijkste huisregel. Voor de bouw zullen er bomen gerooid moeten worden. We betalen daarvoor een boscompensatie aan het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos en dat vinden we een faire regeling. En ook al zijn we niet verplicht om op onze projectgrond nieuwe bomen te planten, we doen het toch!  Op het terrein zal er bovendien gewerkt worden met een wadi om natuurlijke waterinfiltratie te garanderen. Ook recuperatie van regenwater wordt voorzien, voor het sproeien van de tuin en zo.

Gedeeld plezier is dubbel plezier

Wat dacht u van een gemeenschappelijke BBQ-plek? Eén kruidentuin voor alle bewoners en fruitbomen om samen de vruchten van te plukken? Een bijenhotel en eigengemaakte Hoogveld Honing? Kippen! En dan eitjes delen. Of één tuinhuis met collectief tuingerief, dat is toch beter dan iedereen voor zich? Schommels in de bomen? Dolle pret! En waar had u liefst die deelfiets gezet?

We kunnen zo wel even doorgaan. Ideeën genoeg. En ja, wij zouden ze graag allemaal gerealiseerd zien, maar dat gebeurt in overleg met u en met uw buren. Zodra u beslist om met ons in zee te gaan, bekijken we hoe alle voorstellen samen gewikt en gewogen kunnen worden. De meest haalbare en populairste initiatieven kunnen met de VME uitgevoerd worden. Klinkt als pure democratie, toch?

In Residentie Hoogveld krijgt samenleven weer echt betekenis.

Assisted living

In Residentie Hoogveld blijft u zo lang u wenst zelfstandig wonen. Custombuild biedt onder de naam ‘Assisted Living’ een optioneel pakket infrastructurele voorzieningen aan en een reeks comfort- en zorgdiensten die uw dagelijkse leven heel wat aangenamer maken.

Onze partners

We hechten er belang aan samen te werken met ervaren partners die we vertrouwen.

Voor Residentie Hoogveld gingen we in zee met ÁRTER architects, een dynamisch bureau dat sinds 1990 toonaangevende projecten uitvoert in Brussel en ver daarbuiten. ÁRTER functioneert volgens een originele multidisciplinaire structuur die elk project vanuit verschillende invalshoeken bestudeert en ontleedt, zonder daarbij het projectgeheel uit het oog te verliezen. Onze samenwerking loopt bijzonder vlot.

Een woning kopen doet u niet zomaar. Het is een beslissing die een groot verschil kan maken in uw manier van leven, uw vermogen, uw geluk. Om u te helpen bij deze grote stap doet Custombuild een beroep op de lokale makelaar Macnash Brabant. U vindt zijn gegevens op de contactpagina.

BENT U KLAAR
VOOR EEN NIEUWE START?

Bent u klaar voor een nieuwe start? Is de beslissing genomen, maar bent u toch een beetje zenuwachtig? Maak u geen zorgen. Wij zijn er voor u.

Elk bouwproces heeft zijn eigen kenmerken en in dat unieke proces is het aan u om enkele belangrijke keuzes te maken en beslissingen te nemen. Om u daarin te ondersteunen, laten we u graag kennismaken met onze collega die verantwoordelijk is voor de klantenbegeleiding.

Over de ontwikkelaar
Custombuild

Custombuild staat voor eigentijdse projectontwikkeling, van concept tot realisatie. De focus ligt op toegankelijke woningbouw voor jong en oud(er), met oog voor de noden en de wensen van de toekomstige bewoners. Onze aandacht gaat in het bijzonder naar kwaliteit en leefbaarheid, naar degelijke materialen, hedendaags comfort, huiselijkheid en een gevoel van thuiskomen.

Contacteer ons over dit project

Gegevens worden met de nodige discretie behandeld.