Het is heerlijk wonen
in de Brusselse rand

Op zoek naar een exclusieve woning in de groene zuidrand? Dan moet u in Alsemberg zijn. Residentie Hoogveld is ideaal gesitueerd als u in de directe omgeving van Brussel werkt, maar ’s avonds liefst ontsnapt aan het drukke stadsleven. Ook actieve senioren zullen zich hier snel thuis voelen. Het rijke, culturele aanbod van de hoofdstad is onuitputtelijk en vanuit Alsemberg prettig dichtbij.

Groot Beersel

Net als Huizingen, Lot en Dworp is Alsemberg een deelgemeente van Beersel. Het beroemde Kasteel van Beersel ligt op 10 minuutjes rijden, net als het prachtige Hallerbos in Dworp. Ter Kamerenbos is niet veel verder weg en Provinciedomein Huizingen bevindt zich op zo’n 6 km van Residentie Hoogveld.

Parken en bossen in en rond Beersel beslaan samen zowat 180 ha. In deelgemeente Alsemberg zijn er het Rondenbosdomein, het Grootbos en het Cleertbos, samen goed voor ruim 70 ha groen. Ontdek ook de gotische, hertogelijke Onze-Lieve-Vrouwekerk met haar 10 meter brede en 65 treden tellende trap. Of Papiermolen Herisem, een pareltje van industriële archeologie. Er leiden heel wat toeristische fiets- en wandelroutes doorheen de interessante geschiedenis van deze streek. En niet in het minst: de Brabantse Pijl.

Een levendige buurt

Een bushalte vlakbij, het wekelijkse kippenkraam, een traiteur aan de overkant en ’t Alsemhof om de hoek met een ruim assortiment natuurproducten. Op 10 minuutjes bent u via een wandelweg in het charmante centrum van Alsemberg.  U vindt er alle mogelijke winkels en supermarkten, het levendige Winderickxplein, scholen, een muziekacademie, de bibliotheek, sportfaciliteiten, een cultureel centrum, bezoekerscentrum De Lambiek … Het is er allemaal, in de buurt van Residentie Hoogveld!

De naam
Alsemberg

De naam Alsemberg is een etymologische vervorming van het woord halsenberg, wat verwijst naar een halsvormige, langwerpige berg. Het geeft meteen een idee van het landschap waarin Residentie Hoogveld ingebed wordt. Een glooiend terrein op de hoek van de Brusselsesteenweg en de Genstberg.

Project in de heuvel

De volledige site beslaat ruim 50 aren. Om optimaal gebruik te maken van het reliëf in de omgeving wordt het nieuwbouwproject als het ware in de heuvel geschoven. Op het gelijkvloers is vooraan in de gevel ruimte voor commerciële diensten en voorzieningen. Achteraan, in de heuvel, wordt voldoende (privé)parking voorzien. De woonzone bevindt zich op het dak van de commerciële sokkel en ligt middenin een gemeenschappelijke groene oase.

De ligging

Kom meer te weten over de exacte ligging van nieuwbouwproject Hoogveld en hoe u de locatie het makkelijkst bereikt te voet, met de wagen of via het openbaar vervoer.

Contacteer ons over dit project

Gegevens worden met de nodige discretie behandeld.