LINO
THUISKOMEN IN HERENTALS

Residentie Lino, dat zijn 3 gebouwen met in totaal 40 energiezuinige appartementen en een eengezinswoning. De appartementen hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en een privéterras.

De gevelsteen in een natuurlijk genuanceerde bruingrijze kleur, in combinatie met bronzen ramen en balustrades, geeft de gebouwen een modieus verfijnd uiterlijk. Alle appartementen bevinden zich op de hoeken van de bouwvolumes, zodat de leefruimtes profiteren van een dubbele oriëntatie en ruime terrassen. Door de dynamische architectuur wordt er een gevoel van ruimte gecreëerd en tegelijk rekening gehouden met ieders privacy.

GROENE
NIEUWBOUWSITE

Bouwvolume A telt 4 verdiepingen met telkens 4 appartementen rond een centrale trappenkern. Een deel van het gebouw heeft een vijfde bouwlaag, waar zich 2 dakappartementen bevinden met ruime terrassen en een subliem uitzicht. In totaal 18 appartementen, waarvan 5 met 1 slaapkamer, 8 met 2 slaapkamers en nog eens 5 met 3 slaapkamers.

In bouwvolume B zijn er 4 bouwlagen met 3 appartementen rond de centrale trappenkern en een kleinere vijfde verdieping die volledig bezet wordt door een penthouse met een groot en zonnig dakterras. In totaal 13 appartementen: 5 met 1 slaapkamer, 3 met 2 slaapkamers en 5 appartementen met 3 slaapkamers.

Bouwvolume C telt ook 4 bouwlagen, waarvan de derde en de vierde verdieping opvallend inspringen ten opzichte van de onderste lagen. Op het gelijkvloers komt de benedenverdieping van de gezinswoning en een multifunctionele ruimte van 165 m² (bruto). Die ruimte kan ingericht worden als praktijk voor een vrij beroep, een dienstverlener of dergelijke. De slaapkamers van de woning komen een verdieping hoger. Op die verdieping, net als op de derde en de vierde, zijn er ook telkens 3 appartementen rond een centrale trappenkern. In totaal 9 appartementen, waarvan 4 met 1 slaapkamer, nog eens 4 met 2 slaapkamers en 1 appartement met 3 slaapkamers.

Tussen de gebouwen is er veel bewegingsvrijheid. Een prachtig aangelegde groenzone zorgt voor een aangename en rustige woonomgeving: bomen, bloemenborders, bodembedekkers en grasdallen, met daartussen wandelpaden die toegang verlenen tot de overdekte fietsenstallingen, de appartementen en de woning.

MOBISCORE: 8,2/10

Met een Mobiscore meet je de milieu- en mobiliteitsimpact van jouw woonplaats. Residentie Lino scoort 8,2 op 10! Dat betekent dat je niet vaak een auto nodig hebt om allerlei voorzieningen te bereiken. Er is namelijk een goed aanbod openbaar vervoer, scholen zijn zeer goed te voet of met de fiets bereikbaar, net als winkels, horeca en andere diensten. Ook voor jouw gezondheid en zorg hoef je je niet ver te verplaatsen en ontspanning, sport en cultuur vind je allemaal vlakbij.

Er is gekozen voor zoveel mogelijk fietsenstallingen op het terrein: 40 plaatsen in de ondergrondse garage, 35 op het gelijkvloers in bouwvolume C, 24 overdekte fietsenstallingen naast bouwvolume A en 26 naast bouwvolume B. Overal zal de mogelijkheid voorzien worden om jouw e-bike op te laden.

De ondergrondse garage is een gemeenschappelijke parkeerkelder, rechtstreeks toegankelijk vanuit de 3 appartementsgebouwen. De kelder biedt naast de fietsenstallingen ook plaats aan 40 privébergingen, 42 autostaanplaatsen en technische lokalen. Er wordt stroom voorzien zodat je eventueel een laadpaal kan plaatsen voor uw elektrische wagen. De inrit naar het ondergronds parkeren is zowel bedoeld voor auto’s als voor fietsers. Via een zogenaamde luie trap geraak je eenvoudig met jouw fiets aan de hand in en uit de garage.

ECOLOGISCH VERANTWOORD WONEN

Graag benadrukken we dat alle appartementen en de woning een E30 E-peil hebben, ofte BEN 30. BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er wordt onder andere overal vloerverwarming voorzien die aangesloten is op warmtepompen. En voor de infiltratie van regenwater komt er een wadi op het terrein.

Een bijkomend voordeel van een BEN 30-woning is dat je als eigenaar tijdens de eerste 5 jaar 50% korting krijgt op jouw onroerende voorheffing. (Volgens de geldende regelgeving bij het in druk gaan van deze brochure.)

NOG VELE JAREN
ZORGELOOS GENIETEN

In Residentie Lino blijf je zo lang je wenst zelfstandig wonen. De gebouwen zijn makkelijk toegankelijk voor andersvaliden.

LEVENSBESTENDIG WONEN

ONZE PARTNERS

We hechten er belang aan om samen te werken met ervaren partners die we vertrouwen.

Zo gaven we de opdracht voor het ontwerp van Residentie Lino aan Mertens-architecten uit Stabroek. Het bureau kiest bewust voor verschillende soorten projecten, zodat de architect-ontwerper alert blijft voor alle tendensen en innovaties in de sector. Op die manier blijft elke opdracht een uitdaging en elk resultaat een uniek en persoonlijk gegeven.

De samenwerking loopt bijzonder vlot. Bij Mertens-architecten begrijpen ze perfect wat wij met Residentie Lino willen bereiken. We vinden elkaar vooral in de filosofie dat architectuur gaat over mensen, licht en ruimte.

Bent u van plan om een appartement te kopen en uw bestaande woning te verkopen? Of wilt u een appartement kopen als investering om te verhuren?

Om u te begeleiden bij de verkoop van uw woning of de verhuur van uw appartement schakelt Custombuild ERA Renomar in als makelaar. ERA staat voor een hecht samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars in residentieel vastgoed. Wij kozen ERA Renomar als partner omdat we uit ervaring weten dat zij al onze klanten resultaatgericht en met de nodige deskundigheid zullen bijstaan.

BEN JE KLAAR
VOOR EEN NIEUWE START?

Is de beslissing genomen, maar ben je toch een beetje zenuwachtig? Maak je geen zorgen. Elk bouwproces heeft zijn eigen kenmerken en in dat unieke proces is het aan jou om enkele belangrijke keuzes te maken. Om jou daarin te ondersteunen, laten we jou graag kennismaken met onze collega die verantwoordelijk is voor de klantenbegeleiding.

KLANTENBEGELEIDING, VAN A TOT Z

OVER CUSTOMBUILD

Custombuild staat voor eigentijdse projectontwikkeling, van concept tot realisatie. De focus ligt op toegankelijke woningbouw voor jong en oud(er), met oog voor de noden en wensen van de toekomstige bewoners. Onze aandacht gaat in het bijzonder naar kwaliteit en leefbaarheid, naar degelijke materialen, hedendaags comfort, huiselijkheid en een gevoel van thuiskomen.

MEER OVER ONS

Contacteer ons over dit project

Gegevens worden met de nodige discretie behandeld.