Walrode
Geniet van de rust

Residentie Walrode, dat zijn 2 los van elkaar staande gebouwen die qua uiterlijk en materiaalgebruik een harmonieus geheel vormen:

  • 5 ruime eengezinswoningen met 3 tot 5 slaapkamers en een privéterras annex -tuin.
  • 9 comfortabele appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en een privéterras.

De combinatie van een lichte, grijsbeige gevelsteen met een donkergrijze dakbedekking en antracietkleurige aluminium ramen en buitenschrijnwerk, geeft de gebouwen een ietwat strak, modern uiterlijk. De nok van de zadeldaken ligt echter niet in het midden van de woningen, en de ramen zijn zichtbaar speels in de gevels geplaatst. Dat resulteert in een dynamische architectuur die niet snel gaat vervelen.

UNIEK UITZICHT

Alle terrassen en tuinen kijken uit over een weidse horizon met veel groen. Dat uitzicht is het absolute pluspunt van nieuwbouwproject Walrode en een duidelijke meerwaarde voor u als toekomstige bewoner. Door het natuurlijke niveauverschil liggen de privétuinen van het project hoger dan de weiden erachter, wat voldoende privacy garandeert.

Aan weerskanten en tussen de gebouwen is er veel open ruimte. Vanaf de straat blijft er zo een mooi zicht en links een publieke doorgang naar het achtergelegen recreatiegebied. De nieuwe residentie gaat perfect op in de bestaande omgeving.

PUBLIEK EN PRIVAAT PARKEREN

Tussen de residentie en de straat ligt een publiek plein met parkeerplaatsen. Handig voor uw bezoekers! De gemeente gaat het plein herinrichten met behoud van zoveel mogelijk bomen.

Privé-parkeren gebeurt in de ondergrondse parking onder de appartementen. Er is plaats voor 18 wagens waarvan 2 voor mindervaliden. Voor elke eigenaar van Residentie Walrode  wordt er een parkeerplaats voorzien. Er komen bovendien 49 fietsenstallingen in de ondergrondse garage en een berging voor alle appartementen.

Door de glooiing van het landschap in Waanrode komt de achtergevel van de parking boven de grond uit. Natuurlijke verlichting en verluchting zorgen zo voor een aangenaam en veilig gevoel.

ECOLOGISCH VERANTWOORDE NIEUWBOUW

We benadrukken graag dat alle appartementen en woningen een E30 E-peil hebben, ofte BEN 30. BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er wordt onder andere overal vloerverwarming voorzien die aangesloten is op warmtepompen.

Een bijkomend voordeel van een BEN 30-woning is dat u als eigenaar, volgens de vandaag geldende regelgeving, tijdens de eerste 5 jaar 50% korting krijgt op uw onroerende voorheffing!

AUTODELEN

Custombuild is de eerste projectontwikkelaar die in Waanrode het autodeelconcept promoot. Om tegemoet te komen aan het algemeen veranderende autogebruik krijgt Residentie Walrode op het plein vooraan een parkeerplaats voor een elektrische deelwagen. Autodelen is gemakkelijk, sociaal, betaalbaar, milieuvriendelijk en flexibel. Daar kunnen wij ons helemaal in vinden.

NOG VELE JAREN
ZORGELOOS GENIETEN

In Residentie Walrode blijft u zo lang u wenst zelfstandig wonen. De gebouwen zijn makkelijk toegankelijk voor andersvaliden.

ONZE PARTNERS

We hechten er belang aan om samen te werken met ervaren partners die we vertrouwen.

Zo gaven we de opdracht voor het ontwerp van Residentie Walrode opnieuw aan dbv-architecten, een succesvol bureau uit Hasselt. We werkten al eerder met hen samen. Het jonge, dynamische team van zo’n vijfentwintig medewerkers realiseert kwalitatief hoogwaardige projecten in diverse sectoren. Ze bundelen verschillende specialismen in een geïntegreerde aanpak die leidt tot frisse, eigentijdse nieuwbouw.

We zijn heel blij met onze keuze voor dbv-architecten. Ze zijn erg gedreven en begrijpen perfect wat wij met Residentie Walrode willen bereiken. De samenwerking loopt zoals verwacht bijzonder vlot.

BENT U KLAAR
VOOR EEN NIEUWE START?

Is de beslissing genomen, maar bent u toch een beetje zenuwachtig? Maak u geen zorgen. Elk bouwproces heeft zijn eigen kenmerken en in dat unieke proces is het aan u om enkele belangrijke keuzes te maken en beslissingen te nemen. Om u daarin te ondersteunen, laten we u graag kennismaken met onze collega die verantwoordelijk is voor de klantenbegeleiding.

OVER CUSTOMBUILD

Custombuild staat voor eigentijdse projectontwikkeling, van concept tot realisatie. De focus ligt op toegankelijke woningbouw voor jong en oud(er), met oog voor de noden en wensen van de toekomstige bewoners. Onze aandacht gaat in het bijzonder naar kwaliteit en leefbaarheid, naar degelijke materialen, hedendaags comfort, huiselijkheid en een gevoel van thuiskomen.

Contacteer ons over dit project

Uw gegevens worden met de nodige discretie behandeld.