Louis-Paul
Thuiskomen in Mortsel

Residentie Louis-Paul, dat zijn 2 gebouwen met elk 7 energiezuinige appartementen, op een originele manier met elkaar verbonden door een gemeenschappelijke binnentuin. De appartementen hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en een privéterras.

Het fraaie woonproject is gesitueerd langs twee gemeentewegen: tussen de Armand Segerslei 137-139 en de Edegemsestraat 112-114. De architectuur van de gebouwen is modern en fris. Een lichtgrijze gevelsteen aan de Edegemsestraat en een roodbruine gevelsteen aan de Armand Segerslei worden gecombineerd met donkergrijs aluminium dat speels doorheen het totaalproject loopt. Daardoor ontstaat een levendig, uniform geheel.

Opvallend concept

Het volume aan de A. Segerslei telt vier bouwlagen met een plat dak. Op de eerste en de tweede verdieping komen er inpandige terrassen. De bovenste verdieping springt zowel voor- als achteraan terug ten opzichte van de verdieping eronder. Daarmee wordt het volume optisch afgebouwd, net als bij andere appartementen in de straat.

Het gebouw aan de Edegemsestraat telt drie bouwlagen, plus een verdieping onder een hellend dak. Aan de achtergevel zijn er op de eerste en tweede verdieping aanhangende terrassen voorzien.

Unieke groenzone

Een aangename groene binnentuin vormt de connectie tussen de twee gebouwen. In de binnentuin is er voor elk gebouw een overdekte fietsenstalling. In totaal kunnen er 35 fietsen worden gestald. Een servitudeweg geeft fietsers en voetgangers via de A. Segerslei toegang tot de groenzone tussen de gebouwen. Langs de Edegemsestraat krijgen bewoners ook rechtstreeks toegang tot de tuin en de fietsenbergingen, via de interne gang die van de straat tot aan de achtergevel wordt doorgetrokken.

Ecologisch verantwoorde
Nieuwbouw

De dakoppervlaktes van beide hoofdgebouwen en van de fietsenstallingen wateren af naar twee hemelwaterputten. Het in die regenputten opgevangen hemelwater wordt hergebruikt voor buitenkranen en toiletten van de gelijkvloerse appartementen.

En om te voldoen aan de noden van de toekomst, zal energie verkregen worden via hernieuwbare bronnen. Zo worden de appartementen verwarmd via warmtepompen.

Graag benadrukken we dat alle appartementen een E30 E-peil hebben, ofte BEN 30. BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er wordt onder andere overal vloerverwarming voorzien. Een bijkomend voordeel is dat u als toekomstige eigenaar, volgens de vandaag geldende regelgeving, tijdens de eerste 5 jaar 50% korting krijgt op uw onroerende voorheffing!

Autodelen

Het project heeft een ruime gemeenschappelijke afvalberging in de kelder en een ondergrondse parkeergarage, bereikbaar via een autohefplatform dat deel uitmaakt van de voorgevel van het gebouw aan de A. Segerslei: 14 parkeerplaatsen, waarvan 1 voor andersvaliden. Een 15de parkeerplaats komt bovengronds in de voortuin van het gebouw en is voorbehouden voor een elektrische deelwagen.

Custombuild is de eerste projectontwikkelaar die in Mortsel het autodeelconcept promoot. Residentie Louis-Paul krijgt een parkeerplaats voor een elektrische deelwagen om tegemoet te komen aan het algemeen veranderende autogebruik. Autodelen is gemakkelijk, sociaal, betaalbaar, milieuvriendelijk en flexibel. Daar kunnen wij ons helemaal in vinden.

Nog vele jaren
zorgenloos genieten

In Residentie Louis-Paul blijft u zo lang u wenst zelfstandig wonen. De gebouwen zijn makkelijk toegankelijk voor andersvaliden. Zo zijn de opstapjes aan de inkomdeuren max. 2 cm hoog, zijn liften en traphal aangepast en wordt er overal in de gemene delen rekening gehouden met een draaicirkel van een rolstoel van 150 cm.

Onze partners

Voor Residentie Louis-Paul gingen we in zee met AP/ART Architecten, een succesvol architectenbureau uit Hasselt met bijadres in Lier. Het veelzijdige team telt dertig medewerkers, ieder met zijn/haar eigen persoonlijkheid en interesses. Door de bundeling van al die vakkennis staan ze sterk doorheen het hele bouwproces. We zijn heel blij met onze keuze voor AP/ART. Ze zijn creatief en gepassioneerd en begrijpen perfect wat wij met Residentie Louis-Paul willen bereiken.

Een woning kopen doet u niet zomaar. Het is een beslissing die een groot verschil kan maken in uw manier van leven, uw vermogen, uw geluk. Custombuild schakelde ERA De Kern in als makelaar, om u te helpen bij deze grote stap. ERA staat voor Electronic Realty Associates, een hecht samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars in residentieel vastgoed. Het enthousiaste team van ERA De Kern begeleidt u deskundig en resultaatgericht.

Bent u klaar
voor een nieuwe start?

Is de beslissing genomen, maar bent u toch een beetje zenuwachtig? Maak u geen zorgen. Wij zijn er voor u.

Elk bouwproces heeft zijn eigen kenmerken en in dat unieke proces is het aan u om enkele belangrijke keuzes te maken en beslissingen te nemen. Om u daarin te ondersteunen, laten we u graag kennismaken met onze collega die verantwoordelijk is voor de klantenbegeleiding.

Over Custombuild

Custombuild staat voor eigentijdse projectontwikkeling, van concept tot realisatie. De focus ligt op toegankelijke woningbouw voor jong en oud(er), met oog voor de noden en wensen van de toekomstige bewoners. Onze aandacht gaat in het bijzonder naar kwaliteit en leefbaarheid, naar degelijke materialen, hedendaags comfort, huiselijkheid en een gevoel van thuiskomen.

Contacteer ons over dit project

Gegevens worden met de nodige discretie behandeld.