THUISKOMEN
IN VILVOORDE

Residentie Karmel, dat zijn 2 losstaande gebouwen op een gezamenlijke ondergrondse parking, met in totaal 29 energiezuinige appartementen, 1 commerciële ruimte en een gemeenschappelijke binnentuin. De appartementen hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en een privéterras.

Qua vorm en stijl past deze nieuwbouw mooi bij de omliggende bebouwing. Het project oogt hedendaags en toch bescheiden. Een baksteen in zachtrode kleur geeft de gevels een rustig uiterlijk. De commerciële ruimte op het gelijkvloers aan de Leuvensestraat krijgt bovendien een eigen identiteit door het gebruik van architectonisch beton. Verder wordt het karakter van Residentie Karmel meebepaald door elegante verticale ramen en luchtige borstweringen met spijlen in natuurkleurig aluminium.

VAN DE LEUVENSESTRAAT TOT DE RIDDERSSTRAAT

In de verkeersluwe Leuvensestraat komt gebouw A, met een commerciële ruimte op het gelijkvloers (507 m²) en 17 appartementen verdeeld over 4 verdiepingen: 7 appartementen met 1 slaapkamer, 7 met 2 slaapkamers, 2 met 3 slaapkamers en 1 studio. Alle terrassen liggen aan de voorgevel die op het zuiden gericht is.

Gebouw A is een gesloten bebouwing met een bouwdiepte van 15 meter. De bovenste verdieping springt terug ten opzichte van de voorgevellijn. Op het gelijkvloers loopt de commerciële ruimte dieper naar achter, maar over slechts de helft van de breedte van het gebouw.

Gebouw B heeft zijn voorgevel in de Riddersstraat waar eenrichtingsverkeer geldt, en telt 4 bouwlagen met enkel woonfunctie. In totaal 12 appartementen waarvan 5 met 1 slaapkamer, 4 met 2 slaapkamers en 3 met 3 slaapkamers. Ook hier liggen de terrassen aan de zuidkant, dat is de achtergevel van het gebouw die uitkijkt op de centrale binnentuin.

Gebouw B heeft eveneens een bouwdiepte van 15 meter, maar het gaat hier om een halfopen bebouwing. Het perceel links van het project is onbebouwd en ingericht als parkeerzone. De bovenste bouwlaag van het gebouw springt terug ten opzichte van de voorgevel en bouwt bovendien af naar de linkerzijde.

GROENDAK EN BINNENTUIN

Tussen de twee gebouwen zorgt een prachtig aangelegde, gemeenschappelijke tuin met originele zit- en trapelementen voor een aangename woonomgeving.

Langs de gebouwen en het binnenplein loopt een pad dat overdag een publieke doorgang vormt tussen de Leuvensestraat en de Riddersstraat. ’s Nachts is de doorgang enkel toegankelijk voor bewoners. Aan de Leuvensestraat is het pad overdekt, maar vanaf het binnenplein tot aan de Riddersstraat loop je in de openlucht tussen weelderige sieraanplanting. Dat is niet het enige groen in Residentie Karmel. Er komt een intensieve daktuin op het grote dak van de commerciële ruimte. Een private buitenruimte met graszones, vaste planten, kleine bomen en zitplaatsen, die enkel toegankelijk is voor jou en de andere bewoners van de 29 appartementen. Deze aanpak maakt dit stadsproject uniek en bijzonder leefbaar.

EEN PARKEERKELDER VOOR AUTO’S EN FIETSEN

De zeer ruime ondergrondse parking is voor alle bewoners van Residentie Karmel toegankelijk via de Riddersstraat. Ook fietsers kunnen gebruikmaken van de helling om hun fiets in de parking te stallen.

In totaal worden er 33 autostaanplaatsen voorzien, waarvan 2 aangepaste plaatsen voor andersvaliden en 5 individuele garageboxen voor wie dat verkiest. Ondergronds is er ruimte voor 90 fietsen in een gemeenschappelijke fietsenstalling. Bovengronds komen er nog eens 20 fietsenstalplaatsen bij.

In de kelder bevinden zich 29 privébergingen en een ruime collectieve afvalberging. Er wordt ook stroom voorzien zodat je eventueel een laadpaal kan plaatsen voor jouw elektrische wagen.

ECOLOGISCH VERANTWOORDE NIEUWBOUW

We schenken in dit project specifiek aandacht aan een correcte verwerking van het hemelwater. De (dak)tuinen hebben sowieso, naast hun esthetische en ecologische waarde, een bufferend en vertragend insijpeleffect. Verder zetten we volop in op hergebruik van zuiver regenwater, via grote regenwatertanken waarop recuperatie voor toiletspoeling wordt aangesloten. En er komt een afzonderlijke tank waarin hemelwater afkomstig van het groendak wordt opgevangen. Dat water recupereren we voor irrigatie van alle aanplanting tijdens drogere periodes.

BIJNA-ENERGIENEUTRAAL (BEN)

We benadrukken graag dat alle appartementen minimum een E30 E-peil hebben, ook wel BEN 30 genoemd. BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er wordt onder andere overal vloerverwarming voorzien die aangesloten is op warmtepompen.

NOG VELE JAREN
ZORGELOOS GENIETEN

In Residentie Karmel blijf je zo lang je wenst zelfstandig wonen. De gebouwen zijn makkelijk toegankelijk voor andersvaliden.

LEVENSBESTENDIG WONEN

BEN JE KLAAR
VOOR EEN NIEUWE START?

Is de beslissing genomen, maar ben je toch een beetje zenuwachtig? Maak je geen zorgen. Elk bouwproces heeft zijn eigen kenmerken en in dat unieke proces is het aan jou om enkele belangrijke keuzes te maken. Om je daarin te ondersteunen, laten we je graag kennismaken met onze collega die verantwoordelijk is voor de klantenbegeleiding.

KLANTENBEGELEIDING, VAN A TOT Z

OVER CUSTOMBUILD

Custombuild staat voor eigentijdse projectontwikkeling, van concept tot realisatie. De focus ligt op toegankelijke woningbouw voor jong en oud(er), met oog voor de noden en wensen van de toekomstige bewoners. Onze aandacht gaat in het bijzonder naar kwaliteit en leefbaarheid, naar degelijke materialen, hedendaags comfort, huiselijkheid en een gevoel van thuiskomen.

MEER OVER ONS

Contacteer ons over dit project

Gegevens worden met de nodige discretie behandeld.