LEOPOLDSBURG
ONTWAPENEND GASTVRIJ WONEN

Wat mag je verwachten van de regio Leopoldsburg? Een bijzonder warme gemeente met een levendig centrum en leuke horecazaken die jou met veel plezier in de watten leggen. Dankzij de vriendelijke inwoners, het sterke gemeenschapsgevoel en de talloze activiteiten voel je je binnen de kortste keren thuis in deze heerlijke buurt.

STRATEGISCHE LIGGING VAN
LEOPOLDSBURG

Leopoldsburg wordt gekenmerkt door haar uitstekende ligging, op de grens tussen Limburg en Antwerpen. Zo bevind je je vlak bij de autosnelwegen E313 en E314. Neem je liever het openbaar vervoer? Tuurlijk! Je bereikt het station in amper enkele minuten. Er zijn dagelijks rechtstreekse verbindingen naar Hasselt en Antwerpen. Daarbovenop kan je gebruikmaken van een ruim aantal buslijnen.

RIJKE MILITAIRE
GESCHIEDENIS

In Leopoldsburg zijn niet enkel de sfeer en gezelligheid grote troeven: de gemeente is nauw verbonden met haar militaire geschiedenis. In de Tweede Wereldoorlog was Leopoldsburg een belangrijk militair centrum, waar de Belgische troepen getraind werden. Vandaag staat de regio nog steeds bekend om haar voormalige militaire basis en uitgestrekte oefenterreinen. In het Museum van het Kamp van Beverlo staat deze historische achtergrond centraal. Een must-visit!

EEN SNUIFJE
CULTUUR

Een muziekopleiding volgen, boeken uitlenen in de bibliotheek, je inschrijven aan de kunstacademie … In Leopoldsburg zijn er allerlei manieren om je culturele honger te stillen. Bovendien telt de gemeente enkele boeiende musea zoals het Mijnmuseum, dat zich bevindt op de site van de steenkoolmijn van Beringen. Liever proeven van de plaatselijke specialiteiten? Geef je smaakpapillen de kost met Kampse borrel, een eeuwenoude graanjenever met 22 heidekruiden, en de Soldaat, een karaktervol, blond bier met een zachte smaak en een licht bittere afdronk.

WEELDERIGE
GROENE OMGEVING

Limburg fietsparadijs? Absoluut! En daar maakt Leopoldsburg trots deel van uit. De gemeente is een knooppunt in het uitgebreide fietsroutenetwerk en blinkt uit met haar uitgestrekte bossen. Je trapt – of wandelt – enthousiast door het Nieuw Park (Koninklijk Park), de Gerheserheide, de natuurgebieden langs de Grote Beek, het Kanaal van Beverlo, de Immertse bossen of de landduinen in Hechtel-Eksel. Ideaal voor liefhebbers van lichaamsbeweging en buitenactiviteiten!

COLETTEKE RIJSTPAP

Als naam voor ons nieuwbouwproject in Leopoldsburg kozen we Residentie Colette. Waar haalden we de mosterd voor deze naam, of in dit geval: de rijstpap? Bij niemand minder dan Maria Coletta Reynders. Begin jaren 1900 verkocht ze in haar Café Colette zelfgemaakte rijstpap volgens een eeuwenoud recept. En of dat gesmaakt werd! Op zondag genoten de soldaten, die in de kazerne van Leopoldsburg gevestigd waren, massaal van deze lekkernij, of een fris pintje natuurlijk. Zo groeide Coletteke Rijstpap uit tot een bekend figuur in Leopoldsburg en ver daarbuiten.

Contacteer ons over dit project

Gegevens worden met de nodige discretie behandeld.