EEN GROENE PAREL

in het hart van Pelt

Thuiskomen in een bloeiende en bruisende buurt
Welkom in Wado

De voormalige TIO-schoolsite aan de Dorpsstraat in Pelt is meer dan 100 jaar lang de speelplaats én leerplaats geweest voor duizenden jongeren in Noord-Limburg. In deze school stond vakmanschap, ondernemerschap en duaal leren centraal. Op deze sterke fundamenten wordt nu - letterlijk en figuurlijk - een bruisende en duurzame woonsite gebouwd. De historische schoolmuren maken plaats voor een grootschalige herontwikkeling uitgevoerd in drie bouwfases.

De verharde speelplaatsen worden omgevormd tot groenzones en waterpartijen. Deze autoluwe woonsite verbindt wandel- en fietswegen en maakt het centrum van Pelt weer doorwaadbaar. Zo creëren we meer plek voor groen, voor de buurt, voor water.

www.woneninwado.be

 

BENIEUWD NAAR DE METAMORFOSE
VAN VAKSCHOOL TIO NAAR WOONSITE WADO?

De eerste bouwfase omvat het nooderlijke deel van de site met in totaal 142 woonunits, waarvan 130 appartementen en 12 woningen, alsook 3 commerciële ruimtes. De allereerste 44 appartementen en 1 commerciële ruimte gaan in oktober in verkoop.

Bezoek nu
de Wado website

Kom meer te weten over deze groene parel in Pelt. Leer meer over de eerste bouwfase of verken deze nieuwe bloeiende en bruisende buurt via een virtuele rondleiding.

Custombuild X Van Roey Vastgoed

Met trots kondigen wij aan dat we voor de ontwikkeling van woonsite Wado in Pelt in zee gaan met Van Roey Vastgoed.

⁠Als onderdeel van groep Van Roey, een bouwbedrijf met meer dan 280 jaar ervaring, heeft deze projectontwikkelaar heel wat kennis in huis. Van ruwbouw tot en met het kleinste detail in afwerking. Jij én wij kunnen dus op beide oren slapen.

Lens op de Mens

Van zondag 4 juni tot zondag 1 oktober 2023 kan je op de oude speelplaats in de Dorpsstraat te Pelt het werk van (inter)nationale professionele en amateurfotografen bewonderen tijdens fotofestival ''Lens op de Mens". Bij elke editie staat "de mens" centraal met dit jaar "humor" als sub-thema.⁠ ⁠Op zondag 25 juni 2023 wordt de beklijvende fototentoonstelling "They fight for us too" over de oorlog in Oekraïne geopend in de lasserij van de oude vakschool. Zowel corona als de oorlog in Oekraïne hebben hun stempel gedrukt op het openbare leven de afgelopen jaren.⁠ ⁠Met een lach als remedie tegen alle negativiteit hoopt vzw Lens op de Mens een mooiere toekomst tegemoet te gaan⁠. 

WADO X NATUURPUNT PELT

Ontharding en vergroening staan centraal bij Wado. Custombuild en Van Roey Vastgoed zullen er, samen met al hun partners, voor zorgen dat Wado een magnifieke, groene oase wordt met veel waterpartijen en prachtige, aangeplante groenzones voor het bevorderen van de biodiversiteit op de site. 

Daarnaast wordt er heel nauw samengewerkt met Natuurpunt Pelt. Zo werd heel recentelijk de speelplaats in de Dorpsstraat onthard dankzij de ‘Tegelwippen’ actie. Dit maakt deel uit van het project ‘Natuur in het Dorp’ dat geïntroduceerd werd om de voormalige TIO-site te ontharden en vergroenen. Naast het tegelwippen en het aanleggen van verschillende, mooie bloemeneilanden werd er ook al een tijdelijke wadi gebouwd om het regenwater op te vangen en een kleine waterbiotoop te creëren. 

TWEEDEKANSWINKEL

In de Tweedekanswinkel, een initiatief van Philo Vanherck, geef je spullen en kledij een tweede leven voor een prikje. De opbrengst gaat naar Credohuis, een non-profit organisatie voor dak en (t)huisloze jongeren tussen 16 en 26 jaar die er alleen voor staan (in de maatschappij). Je kan hier terecht van dinsdag tot vrijdag, tussen 13u00 en 17u00 en op zaterdag van 10u00 tot 17u00. Locatie: "Magazijn", speelplaats van TIO, Dorpsstraat 91 te Pelt.

OMGEVINGSVERGUNNING GOEDGEKEURD

Voor de opstart van de eerste bouwfase in het noordelijke deel van de site werd de omgevingsvergunning verleend. Binnenkort meer nieuws over wanneer verkoopfase 1 en de afbraakwerken starten. Blijf je graag op de hoogte? Geef ons een seintje! info@woneninwado.be

Wado X Gemeente Pelt

Samen met de gemeente Pelt zorgen we ervoor dat regenwater terug beter kan infiltreren in de grond. Het nieuwe rioleringsnet wordt uitgebreid en een aantal belangrijke assen wordt verbonden met de wadi’s op het terrein van nieuwbouwproject Wado. Daardoor kan regenwater gescheiden worden van huishoudelijk afvalwater en op een natuurlijke wijze zijn weg terugvinden naar het grondwater. De recuperatie van regenwater is de laatste jaren erg belangrijk geworden voor het grondwaterevenwicht in de natuur. Daar waar vroeger alles afgevoerd werd naar gecentraliseerde plaatsen, ligt de focus nu meer op lokale infiltratie en recuperatie.

Impressie van een wadi

Met Wado willen we een steentje bijdrage … of juist wegnemen!Harde beton wordt vervangen door groenzones met planten en gras en centraal op de site komen twee wadi’s zodat de bodem (water)doorlaatbaar wordt.

Illustratie door Jan Vanduffel (uit Pelt) en Tim De Munck (uit Hasselt)

Verkavelingsaanvraag ingediend

Woonsite Wado zal onderverdeeld worden in drie grote bouwfases. Momenteel werken wij volop aan de plannen voor de eerste bouwfase van dit ambitieuze project.

Om deze tweedelige fasering te structureren, hebben wij een verkavelingsaanvraag ingediend. Dit is gebruikelijk in grootschalige projecten om een juiste onderverdeling te maken tussen de verschillende toekomstige woonentiteiten. De zones worden nu vastgelegd waarin nadien de gebouwen verder uitgewerkt zullen worden in een afzonderlijke omgevingsvergunning. Dit laat ons toe om per deelfase een aparte vergunning in te dienen en de appartementen individueel te verkopen en te bouwen.

Dit openbaar onderzoek is een tussenfase in aanloop naar de aflevering van de vergunning. Het betreft een administratieve procedure die later gevolgd zal worden door de eerste omgevingsaanvraag. Wij plannen om deze medio augustus te kunnen indienen.

Met respect voor het verleden

De school is het ankerpunt waar binnenkort een nieuwe buurt start. Het oudste schoolgebouw uit 1922 blijft bestaan en krijgt een nieuwe functie in het verhaal van Wado. Met de speelplaats als collectief plein met horeca en andere publieke diensten, creëert Wado een plek vol leven. Waar buren afspreken, kinderen opgroeien, en genoten wordt. In een stroomversnelling.

Jouw buurt

We zorgen ervoor dat jij je thuis kan voelen en je eigen habitat kan creëren. Of je nu al in de buurt woont of werkt, of naar Pelt trekt voor een nieuwe start: Wado wordt jouw buurt. Dat is hoe wij het liefste werken, met de noden en wensen van de toekomstige bewoners voorop.

Contacteer ons over dit project

Gegevens worden met de nodige discretie behandeld.