BOUW MEE AAN WADO

DE KOELSTE PLEK OM TE WONEN EN LEVEN IN PELT

Wado is niet zomaar een woonproject:
We creëren een groene, bruisende buurt, midden in het centrum van Pelt.

Met een korte enquête van 15 vragen, vragen we omwoners en toekomstige bewoners om advies. Wat vind jij belangrijk? Waarvoor wil jij er terechtkunnen? Hoe kunnen we de site tijdelijk invullen? En vooral: hoe kan Wado ook voor jou een thuishaven worden?

Bouw mee aan Wado

 

We creëren een groene plek

Wat ooit hard was, ont-hardt Wado: de verharde speelplaatsen worden omgevormd tot groenzones en waterpartijen. Dit autoluwe park verbindt wandel- en fietswegen en maakt het centrum van Pelt weer doorwaadbaar. Zo creëren we meer plek voor groen, voor de buurt, voor water.

Verkavelingsaanvraag ingediend

Woonproject Wado zal onderverdeeld worden in twee grote bouwfases. Momenteel werken wij volop aan de plannen voor de eerste bouwfase van dit ambitieuze project.

Om deze tweedelige fasering te structureren, hebben wij een verkavelingsaanvraag ingediend. Dit is gebruikelijk in grootschalige projecten om een juiste onderverdeling te maken tussen de verschillende toekomstige woonentiteiten. De zones worden nu vastgelegd waarin nadien de gebouwen verder uitgewerkt zullen worden in een afzonderlijke omgevingsvergunning. Dit laat ons toe om per deelfase een aparte vergunning in te dienen en de appartementen individueel te verkopen en te bouwen.

Dit openbaar onderzoek is een tussenfase in aanloop naar de aflevering van de vergunning. Het betreft een administratieve procedure die later gevolgd zal worden door de eerste omgevingsaanvraag. Wij plannen om deze medio augustus te kunnen indienen.

Met respect voor het verleden

De school is het ankerpunt waar binnenkort een nieuwe buurt start. Het oudste schoolgebouw uit 1922 blijft bestaan en krijgt een nieuwe functie in het verhaal van Wado. Met de speelplaats als collectief plein met horeca en andere publieke diensten, creëert Wado een plek vol leven. Waar buren afspreken, kinderen opgroeien, en genoten wordt. In een stroomversnelling.

Jouw buurt

We zorgen ervoor dat jij je thuis kan voelen en je eigen habitat kan creëren. Of je nu al in de buurt woont of werkt, of naar Pelt trekt voor een nieuwe start: Wado wordt jouw buurt. Dat is hoe projectontwikkelaar Custombuild het liefste werkt, met de noden en wensen van de toekomstige bewoners voorop.

Contacteer ons over dit project

Uw gegevens worden met de nodige discretie behandeld.