PROJECTGRONDEN
GEZOCHT EN GEVONDEN

Goede bouwgronden liggen niet zomaar voor het grijpen. En een projectontwikkelaar zonder grond … tja … Het zal dus niet verbazen dat er ook bij Custombuild veel energie wordt gestoken in de zoektocht naar het ideale perceel. “Noem het gerust actieve prospectie”, zegt Philippe Lambregts, een van de bedrijfsleiders. “We zoeken intensief naar projectgronden, in heel Vlaanderen. Uiteraard is de locatie een doorslaggevende factor, maar we houden ook rekening met demografische gegevens en de evolutie ervan. De totale waarde van de grond bepaalt grotendeels het uiteindelijke succes van een project.”

De zoektocht naar goede projectgronden is een tijdrovende bezigheid, maar het loont. Philippe: “Zo deden we onlangs een openbaar bod op een prachtig perceel in Leopoldsburg, de site van een voormalig woonzorgcentrum. Ons bod werd aanvaard. In 2019 starten we er met de bouw van een modern appartementencomplex. Ook in Haasdonk vonden we opnieuw een ideale bouwgrond. Aan de overkant van ons nieuwbouwproject Residentie Tassijns, dat eind dit jaar opgeleverd wordt. We hopen het succes van Residentie Tassijns te kunnen herhalen. De verkoop van de nieuwe appartementen in Haasdonk start in 2019. Dat wordt een druk jaar want er staat nog een derde project op stapel, in Mortsel. Meer nieuws daarover volgt snel.”

Kan een projectontwikkelaar nog ergens komen zonder op beschikbare panden te letten? “Gronden spotten is wel een beetje beroepsmisvorming”, geeft Philippe toe. “We houden ogen en oren altijd open. En we vragen zelfs aan familie en vrienden om dat ook te doen. Alle tips zijn welkom!